top of page

Project

Op zondag 26 maart 2023 leidt Christel Gelderman het concert van Jephte van dit koorproject. In het projectkoor is plaats voor 24 tot 30 zangers waarvan 5 zangers de kans krijgen om solo te zingen. Op de twee zondagen daarvoor studeert het koor aan deze intens dramatische muziek om die voor publiek uit te voeren, begeleid op clavecymbel. Ben je een enthousiaste koorzanger en lijkt je dit een leuke en motiverende uitdaging, meld je aan!

Solisten zijn de projectkoorleden die de uitdaging aandurven. Zij krijgen de kans om een solopartij of een duet te zingen. Daarvoor krijgen ze zangles bij de dirigenten thuis. Projectleden geven van te voren aan dat ze hiervoor in aanmerking willen komen. Bij een auditie wordt beoordeeld of dit mogelijk is.

Jephte.png

Jephte - Giacomo Carissimi (1648)

Legeraanvoerder Jephte vraagt God om een overwinning op de Ammonieten. Als offer daarvoor doet hij de ondoordachte belofte de persoon te doden die hem bij thuiskomst als eerste tegemoet zal komen. Hij wint de oorlog. Bij zijn glorieuze thuiskomst rent zijn enige dochter hem als eerste tegemoet……..

 

De wijze waarop Carissimi dit drama verklankt is aangrijpend. Hij gebruikt eenvoudige verhalende recitatieven naast intense dramatische monologen en dialogen, dansante aria’s, ritmische krijgshaftige koren en uitroepen van vreugde en verdriet. Bij het intens lamenterende slotkoor houdt niemand zijn tranen in bedwang.

Kosten van deelname

Koorzangers betalen € 64,-.

Solisten betalen € 94,-.

Dit is inclusief koffie en thee. Koorzangers zorgen zelf voor de lunch. De bladmuziek en oefenbestanden worden zo nodig via mail verstrekt.

zondag 26 maart 2023

Jephte
Carissimi

Huilt, kinderen van Israël

Huilt, maagden

Jammert in klaagzang

om het enorme verdriet

van Jephtas enige dochter

Slotkoor van Jephte door een koor uit de VS

Repetities en concerten

De repetities zijn in de sfeervolle kerk        Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming, dorpsstraat 1 in Renkum

zondag 12 maart 12.00 – 15.30

zondag 19 maart 12:00 – 15:30

zondag 26 maart generale   12:30 – 15:00

Aansluitend om 16:00 uur het concert.

De koorleden gaan een bereidheid aan de muziek thuis voor te bereiden.

Enthousiast geworden?

Meld je aan via onderstaande formulier of via email of vraag meer informatie via email: mail@christelgelderman.nl

of bel met

Christel Gelderman:  06 40 34 81 31

of

 

Schrijf je in!

Je ontvangt een mail ter bevestiging. (Kijk zo nodig in de spambox en vertel dan je mailprogramma dat het geen spam is, zodat je toekomstige mails ontvangt.)

Schrijf je in
bottom of page